Mire lesz még szükségem

Mire lesz még szükségem?

Az íjon és a megfelelő vesszőkön kívül leginkább egy alkalmas és biztonságos helyre van szükség a nyugodt gyakorláshoz.

Praktikus íjász egyesületet vagy íjászpályát felkeresni ahol az alapokat is mindjárt el lehet sajátítani.

Ha viszont van lehetőség, akár otthon is kialakítható a szükséges pálya, persze nem árt ha ezzel nem veszélyeztetjük a szomszédokat.

Kapható még különböző védőfelszerelés a testi épségünk megóvására, és a kényelmesebb lövés érdekében.

Alkarvédő

Előfordul, hogy a helytelen tartás miatt az ideg az alkarra csap. Ez elég kellemetlen és fájdalmas tud lenni. Ettől véd az alkarvédő.

Húzókesztyű:  

Az ideg elég vékony anyag, a középbandázs miatt pedig kemény felületű is. A húzó ujjakat, minél nagyobb erejű az íj annál inkább vágja, akár fel is sértheti. Ez, van akinél jobban, másnál pedig kevésbe jelentkezik. A húzókesztyű használata csökkenti az ujjak terhelését.

Tegez, más néven vesszőtartó:  

Akár egy földre állított hengerből vagy dobozból is lehet a lövéshez a vesszőket szedni. A legjobb, legkényelmesebb megoldás azonban a tegez. Lehet hátra tehető, övre fűzhető, amiből akár előre, akár hátra is állhatnak a vesszők.

Vesszőfogó:

Valamire lőni kell! Ez gyerekeknél lehet sok réteg kartonpapír, több réteg szőnyeg, vagy hasonló. Profi megoldás a polifoamból direkt az íjászathoz készült vesszőfogó, ez könnyebb, időjárás állóbb megoldás, valamint a vesszőket is jobban kíméli. Készítenek szintén profi vesszőfogót szalmából is, ez nehezebb, védeni kell a víztől, és nehezebb hozzá elkészíteni a szükséges tartót.

 

Honlap készítés